Zakelijk leasen kan gunstig zijn voor uw bedrijf

Vakantie

Overstappen naar elektrisch rijden kan een grote stap zijn. Niet alleen qua kosten maar ook qua infrastructuur van uw bedrijf. Wanneer u uw wagenpark zakelijk gaat leasen kan dat echter toch gunstig uitpakken voor een bedrijf. Op deze manier kunt u het deel dat u bespaard gebruiken voor andere belangrijke zaken binnen uw bedrijf. Ook het plaatsen van laadpalen bij uw bedrijf kan zeer lucratief zijn.

Overstap naar elektrisch rijden

Allereerst de overstap naar elektrisch rijden. Er komen steeds meer modellen en merken bedrijfsauto’s beschikbaar die 100% elektrisch rijden. Er is echt iets te kiezen. Elektrisch rijden heeft uiteraard de voordelen dat het een duurzaam imago geeft aan uw bedrijf. U rijdt zonder CO2 uitstoot en bespaart fors op brandstofkosten. Een elektrische auto laden is een stuk goedkoper dan het tanken van benzine of diesel. Wanneer u op het bedrijf laadpalen laat installeren is dat één van de goedkoopste manieren om te laden. Werknemers thuis een laadpaal laten installeren en direct verrekenen is ook mogelijk.

Waarom leasen in plaats van kopen

Auto’s zijn duur. Elektrische auto’s en bedrijfswagens zijn nieuw allemaal nog goed aan de prijs. Door te leasen spreidt u de kosten zodat u andere investeringen voor uw bedrijf kan doen. Bij een zakelijk leasecontract betaalt u een vast bedrag per maand en daarnaast alleen de kosten voor het laden van de auto’s. U kunt kiezen uit financial lease of operational lease (met services). Hierbij bestaat het verschil voornamelijk uit het eigenaarschap van de auto. Bij financial lease bent u vanaf de eerste dag eigenaar van de auto. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar en betaalt u maandelijks voor het gebruik. 

Financial lease

Stel, u wilt een Polestar 2 zakelijk leasen als bedrijfsauto. Wanneer u kiest voor financial lease bent u vanaf de eerste dag eigenaar. Het is eigenlijk het best te vergelijken met een hypotheek op een woning. Doordat u zelf eigenaar bent van de auto komt deze ook voor op de balans van uw bedrijf. Verder regelt u zelf zaken als reparaties, onderhoud en verzekeringen. Dat u zelf eigenaar bent en de auto dus op uw balans staat maakt diverse voordelen mogelijk qua belasting. U kunt gebruik maken van investeringsaftrek, renteaftrek en bovendien fiscaal afschrijven.

Operational lease, netto of inclusief services

Een tweede optie voor het leasen van een Polestar 2 is via (netto) operational lease. In dit geval blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto gedurende de looptijd van het leasecontract. Daarna heeft u de optie om definitief eigenaar te worden. Operational lease is het beste te vergelijken met huur. Doordat de auto in het geval van operational lease niet voorkomt op uw eigen balans heeft dat geen invloed op uw financiële ratio’s. Bij netto operational lease bent u zelf nog wel verantwoordelijk voor zaken als verzekeringen, onderhoud en reparaties. Wanneer u kiest voor operational lease inclusief services zijn zaken als onderhoud reparaties en verzekeringen geregeld door de leasemaatschappij.

Bij Yeet! Power vindt u meer informatie over het opladen van elektrische auto’s door middel van laadpalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *