De gunstige vooruitzichten voor pretparken

Na een veelbewogen jaar en een pandemie die ons nog steeds niet vaarwel kan zeggen is er gelukkig weer wat meer mogelijk op het gebied reizen en dagjes uit. Wat is er dan mooier om eens lekker uit te waaien in een achtbaan of attractie in een van de pretparken die ons mooie Europa rijk is. Even alle zorgen van je afgooien en vol genieten van al het mooie wat pretparken ons te bieden hebben. Laten we eens kijken naar de maatregelen die pretparken getroffen hebben om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt.

Alles in goede banen leiden

Hoe je het ook wendt of keert, je hebt waarschijnlijk hinder ondervonden van de pandemie in de afgelopen anderhalf jaar. Van thuisblijven tot avondklokken, van afstand houden tot mondkapjes. Van reizen die niet konden doorgaan tot je pretparkbezoek wat je af moest zeggen. Er is gelukkig goed nieuws want je kunt weer op pad. Uiteraard wel met een aantal aanpassingen en restricties maar dat mag de pret niet drukken. Na de versoepelingen kun je weer naar een van de vele pretparken die Europa rijk is. De pretparken hebben in de tijd dat ze dicht moesten niet stilgezeten en ervoor gezorgd dat alles in goede banen te leiden is wanneer ze de deuren weer mochten openen.

Neem de Efteling bijvoorbeeld. Naast het grootschalige onderhoud aan het pretpark wat ze gedaan hebben. Hebben ze zo goed als elke attractie en wachtrij voorzien van borders die aangeven hoeveel afstand je moet houden. Het personeel is prima op de hoogte gebracht en gaat verantwoord te werk. Winkels laten een maximaal aantal bezoekers tegelijk toe om de drukte onder controle te houden. Wat ons betreft prima maatregelen om een veilig dagje uit voor je te creƫren en alles in goede banen te leiden.

Andere landen, andere regels

Mocht je de grens overgaan om te reizen of een dag een pretpark te bezoeken hou dan rekening met andere regels en maatregelen. Dit geld ook voor de pretparken die zich in het buitenland bevinden. Neem als voorbeeld Phantasialand. Daar is een bewijs van gezondheid een vereiste om het park te bezoeken. Dit houdt in dat je volledig gevaccineerd bent, getest op covid-19 of volledig hersteld. Zo moet er in Phantasialand ook rekening gehouden worden met het dragen van een mondmasker bij ingangen waar de anderhalve meter niet gewaarborgd kan worden en dit geld ook voor overdekte ruimtes. Altijd goed om te weten toch. Neemt niet weg dat dit een van de pretparken is met de beste attracties in heel Europa zoals de Taron. Een achtbaan met meerdere lanceringen die je echt even de wind door je haren laat voelen.

Innovatie in Flevoland

Walibi het bekende attractiepark in Biddinghuizen heeft de pandemie gebruikt om een systeem te introduceren om je zo veilig mogelijk in de wachtrij te laten staan. Online reserveren op je smartphone in de digitale wachtrij. Op deze manier wacht je in het park en kun je tijdens je wachttijd andere dingen doen. Wanneer het tijd s om in te checken ga je naar de wachtrij van de attractie, scan je je QR-code en sta je in een rij die een stuk rustiger is dan normaal. Verantwoord en innovatief wat ons betreft!

Geniet van je dagje uit en blijf veilig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *