De grootste winnaars en verliezers van de Corona periode

Iedereen is helemaal klaar met Corona. Helaas is de besmettelijke ziekte nog altijd onder de mensen. Vooral voor de zwakkere mensen in de samenleving vormt deze ziekte een flink gevaar. De regering heeft daarom maatregelen in het leven geroepen om de gevolgen van de ziekte te beperken. Deze maatregelen hebben enorme (economische) gevolgen. Met de komst van verschillende vaccins lijkt er een eind te komen aan deze moeilijke periode. Wij hebben nu het eind van de periode in zicht lijkt te komen de grootste winnaars en verliezers van deze moeilijke periode op een rijtje gezet.

De grootste winnaars van de corona periode

Door de Corona maatregelen is een groot gedeelte van de bevolking thuis komen te zitten. Hierdoor is het internet gebruik omhoog geschoten. Ook is het niet meer mogelijk om uit eten te gaan in restaurant waardoor mensen geld besparen en noodgedwongen thuis moeten eten. Hierdoor is naast bestelling bij Thuisbezorgd ook het thuis koken enorm in populariteit toegenomen. De grootste winnaars van de Corona periode zijn bedrijven en ondernemers die hier op in spelen. Bedrijven die bijvoorbeeld online kruiden aanbieden.

De grootste verliezers van de corona periode

De grootste verliezers van de corona periode zijn uiteraard de mensen die fysiek te kampen hebben met de gevolgen van deze verschrikkelijke, besmettelijke ziekte. Op economisch vlak hebben we bepaald dat de reisbranche de grote verliezer van deze periode is. Doordat veel van het vliegverkeer stil is komen te liggen kunnen veel mensen als bijna twee jaar niet op vakantie naar het buitenland. De mooiste vakantiehuizen in de provence staan daardoor al tijden leeg en de mooiste witte stranden liggen al tijden niet vol met handdoeken en ingegraven Duitsers. Veel reisorganisaties zijn al omgevallen of worden door staatshulp overeind gehouden. Gelukkig lijkt er ligt aan het eind van de tunnel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *